2010. augusztus 18., szerda

Sajtos tökpuffancs

Ez az egyszerű étel két kis kornyadozó csillagtökből készült, amiket már nagyon fel kellett használni valamire. Valahol olvastam egy ilyesféle receptet, de abban liszttel volt elkeverve a tök. Úgy gondoltam, zabpehellyel egy fokkal ízesebb lesz és egészségesebb is. A sajt meg kifejezetten jót tett neki.


Hozzávalók:

  • 35 dkg csillagtök, kimagozva, megpucolva
  • 10 dkg trappista sajt
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 egész tojás

  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A tököt lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Ha levet eresztett, kinyomkodjuk. Összekeverjük a sajttal, a tojással és a zabpehellyel. Kicsit így is állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk. Közben a masszából gombócokat formázunk, meghempergetjük őket zsemlemorzsában. Mindkét oldalukat megsütjük az olajban. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése