Ez egy nagyon egyszerű étel. Nekem az egyik kedvenc főzelékem hűvösebb napokra. A mennyiségekkel mindig bajban vagyok, mindig elfelejtem, mennyit eszik meg belőle általában egy ember. Így persze vagy túl sok, vagy túl kevés készül. A jelenlegi képen zöld színű felesborsóból készült a főzelék.
Hozzávalók kb. 2 fő részére:
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- só
A vöröshagymát apróra vágjuk, összeöntjük egy edénybe a sárgaborsóval, vízzel felöntjük, sózzuk. A recept tulajdonképpen ennyi. Megfő szinte magától, semmit nem kell vele csinálni. Csak arra kell ügyelni, hogy a főzés vége felé, mikor már kezdenek szétmenni a borsószemek, hajlamos leragadni, így nem árt kavargatni. Semmiféle lisztes sűrítés nem szükséges hozzá, a szétmenő borsószemektől szépen besűrűsödik. Természetesen a sűrűségét víz hozzáadásával szabályozhatjuk. Kb. egy óra alatt készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése