2010. augusztus 28., szombat

Sárgaborsófözelék


Ez egy nagyon egyszerű étel. Nekem az egyik kedvenc főzelékem hűvösebb napokra. A mennyiségekkel mindig bajban vagyok, mindig elfelejtem, mennyit eszik meg belőle általában egy ember. Így persze vagy túl sok, vagy túl kevés készül. A jelenlegi képen zöld színű felesborsóból készült a főzelék.









Hozzávalók kb. 2 fő részére:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, összeöntjük egy edénybe a sárgaborsóval, vízzel felöntjük, sózzuk. A recept tulajdonképpen ennyi. Megfő szinte magától, semmit nem kell vele csinálni. Csak arra kell ügyelni, hogy a főzés vége felé, mikor már kezdenek szétmenni a borsószemek, hajlamos leragadni, így nem árt kavargatni. Semmiféle lisztes sűrítés nem szükséges hozzá, a szétmenő borsószemektől szépen besűrűsödik. Természetesen a sűrűségét víz hozzáadásával szabályozhatjuk. Kb. egy óra alatt készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése