Az alapreceptet interneten találtam amerikai káposztasaláta vagy coleslow néven, miközben fejeskáposztához kerestem salátarecepteket. Az öntet általános jellemzője, hogy tartalmaz ecetet, majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt, valamilyen édesítőanyagot. Én átalakítottam saját ízlés szerint. Az általam talált receptekben az öntet túl édes és túl majonézes volt, ezért ezeken enyhítettem, tejföl helyett inkább joghurtot használtam.
Hozzávalók:
- egy kis fej, vagy egy fél fej fejeskáposzta
- 2 db lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
Az öntethez:
- kb. másfél dl natúr joghurt (esetleg fele tejföl, fele joghurt)
- 1 kk majonéz
- 1/2 kk mustár
- ízlés szerint só (kb. 2 kk)
- 1 kk méz
- 1 kk citromlé
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, összeforgatjuk a salátával, majd az egészet hűtőben érleljük pár órát.
Önálló ételként fogyasztva például egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, főtt tojással, vagy köretként is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése