2010. szeptember 10., péntek

Majorannás párolt csirke


Ez egy otthonról hozott nagyon egyszerű étel. Viszonylag gyors, egyszerű, finom, szinte magától készen van.



Hozzávalók:
  • csirke, pl. csirkecombok
  • étolaj
  • majoránna

A csirkecombokat sózzuk. A pároláshoz kiválasztunk egy olyan edényt, amiben lehetőleg minden húsdarab leér az edény aljára. Egy kevés étolajat öntünk az edény aljára, kicsit átpirítjuk rajta a húsokat. Felöntjük vízzel annyira, hogy majdnem ellepje, megszórjuk majoránnával és fedő alatt készre pároljuk. Csirkehús esetében ez nagyjából egy óra. Ha szükséges, pótoljuk alatta a vizet. Ízlés szerinti mennyiségű szaftot hagyjunk alatta, de akár teljesen el is főzhetjük a párolólevet. Fogyasztható sok szafttal és olyan körettel, ami fölszívja a szaftot (például párolt rizzsel), vagy kevés szafttal is, például párolt zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése