Ezt a receptet Bártfai Laci bácsi Húsos szakácskönyvéből két recept ihlette, a borókás sertéslapocka és a kisalagi sertéslapocka. Mindkét recept gazdagon zöldséges és fűszeres, mártásos. Önmagában azonban mindkettőben találtam valami furcsát, ami miatt nem pont úgy akartam elkészíteni, ráadásul az itthon található hozzávalók sem stimmeltek teljes egészében. Azonban ehhez a recepthez mégis ezek adták a kiindulópontot.
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg csont nélküli sertéslapocka vagy tarja
- pár ek étolaj
- kb. 1 bögrényi a következő zöldségekből: sárgarépa, karfiol, gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db pritaminpaprika
- 4-5 ek tejföl
- só
- őrölt babérlevél
- 1 ek fűszerpaprika
Hozzáöntjük a zöldségeket, majd teljesen készre pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. Hagyhatjuk viszonylag bő lére, hiszen ez fogja adni a szaftot.
A tejfölt összekeverjük a keményítővel és a fűszerpaprikával, esetleg kis vízzel a könnyebb összekeverés érdekében, majd a húsos-zöldséges keverékhez adjuk. Folytonos kevergetés mellett összeforraljuk.
Köretnek illik hozzá például rizs vagy kifőtt tészta illik, ami jól felveszi a finom szaftot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése