A fűszerezés több recept elolvasásának és az abból való válogatásnak az eredménye. Szerintem nagyon kellemes, aromás, lágy ízű leves.
A képen sajnos kissé fonnyadt színű, de a valóságban színesebb kinézetű leves.
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- kb. 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- kicsi vaj
- kb. 2 kk só
- kb. 4 szál babérlevél
- 1 kk őrölt koriander
- csipetnyi fehérbors
- 2 dl tejszín
- 1 ek étkezési keményítő
A megtisztított, karikázott, apróra vágott zöldségeket vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a babérleveleket majd kicsi vízzel fölengedve puhára pároljuk. A babérlevelet kivéve turmixoljuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk (ez kb. 8 dl-nyi leveshez ad megfelelő ízt), a babérlevelet visszatesszük, fűszerezzük a korianderrel és fölforraljuk. A tejszínt kikeverjük az étkezési keményítővel majd a forrásban levő leveshez adjuk. Folytonos kevergetés mellett még így is főzzük kb. 5 percig. ha szükséges, a végén még ízesítjük fehérborssal, sóval.
Tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése