2009. július 16., csütörtök

Sárgarépakrémleves


A fűszerezés több recept elolvasásának és az abból való válogatásnak az eredménye. Szerintem nagyon kellemes, aromás, lágy ízű leves.
A képen sajnos kissé fonnyadt színű, de a valóságban színesebb kinézetű leves.


  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • kb. 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • kicsi vaj
  • kb. 2 kk só
  • kb. 4 szál babérlevél
  • 1 kk őrölt koriander
  • csipetnyi fehérbors
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek étkezési keményítő

A megtisztított, karikázott, apróra vágott zöldségeket vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a babérleveleket majd kicsi vízzel fölengedve puhára pároljuk. A babérlevelet kivéve turmixoljuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk (ez kb. 8 dl-nyi leveshez ad megfelelő ízt), a babérlevelet visszatesszük, fűszerezzük a korianderrel és fölforraljuk. A tejszínt kikeverjük az étkezési keményítővel majd a forrásban levő leveshez adjuk. Folytonos kevergetés mellett még így is főzzük kb. 5 percig. ha szükséges, a végén még ízesítjük fehérborssal, sóval.

Tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése