2009. július 13., hétfő

Spenótos pulykafasírt

A receptet egy magazinban találtam, sajnos már nem emlékszem, pontosan hol. Spenótos receptek után kutattam, és ez a recept azonnal fölkeltette az érdeklődésemet. Nagyon finom fasírt és jóval könnyedebb állagú, mint a hagyományos, csak húsból és rizsből vagy zsemléből készült társa.
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 25 dkg parajpüré
  • 1 tojás
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 (2) kk őrölt szerecsendió
  • 1 (2) kk őrölt kömény
  • sok péppé zúzott fokhagymagerezd
  • zsemlemorzsa
  • pici olaj
Az összeállítás után 30 percet pihentetjük.
Gombócokat formálunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk. Tepsibe tesszük, mindegyikre pár csepp olajat cseppentünk.
200 fokon kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése