2009. július 14., kedd

Vöröskáposzta saláta


Friss saláta, ízvilága inkább téliesnek mondható.




  • 40 dkg vöröskáposzta vékonyra szelve
  • 4 kisebb alma vagy körte (vagy akár mindkettő) lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma vékonyra karikázva
  • 1 kisebb póréhagyma karikára vágva
  • 2 szál újhagyma karikára vágva, zöldjével együtt
  • 4 ek olaj (tökmag, oliva)
  • 1 tk citromlé
  • 2 tk méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 (1/2) tk szerecsendió
  • csipetnyi fehérbors
  • 3-4 mandarin (vagy 1-2 narancs) leve

A káposztát összekeverjük a hagymával és a gyümölcsökkel. Az olajból, citrom- és mandarinléből és a fűszerekből jól kikeverve öntetet készítünk (esetleg egy kis vizet is adunk hozzá), majd összeforgatjuk a salátával. Pár órát hűtőszekrényben érleljük. Nagyon pikáns ízű, édeskés-savanykás saláta.

A hagymafélék felhasználását szabadon variálhatjuk ízlésünk és az otthon fellelhető alapanyagok szerint.

A citrom- és mandarinlé és a méz segítségével szabályozható az édes vagy savanykás jellege a salátának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése