Friss saláta, ízvilága inkább téliesnek mondható.
- 40 dkg vöröskáposzta vékonyra szelve
- 4 kisebb alma vagy körte (vagy akár mindkettő) lereszelve
- 1 fej vöröshagyma vékonyra karikázva
- 1 kisebb póréhagyma karikára vágva
- 2 szál újhagyma karikára vágva, zöldjével együtt
- 4 ek olaj (tökmag, oliva)
- 1 tk citromlé
- 2 tk méz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 (1/2) tk szerecsendió
- csipetnyi fehérbors
- 3-4 mandarin (vagy 1-2 narancs) leve
A káposztát összekeverjük a hagymával és a gyümölcsökkel. Az olajból, citrom- és mandarinléből és a fűszerekből jól kikeverve öntetet készítünk (esetleg egy kis vizet is adunk hozzá), majd összeforgatjuk a salátával. Pár órát hűtőszekrényben érleljük. Nagyon pikáns ízű, édeskés-savanykás saláta.
A hagymafélék felhasználását szabadon variálhatjuk ízlésünk és az otthon fellelhető alapanyagok szerint.
A citrom- és mandarinlé és a méz segítségével szabályozható az édes vagy savanykás jellege a salátának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése