A recept a nagymamámtól való. A hozzávalók mennyisége itt csak nagyjából adott. A tészta könnyű, lágy legyen, de azért formázható, ne ragadjon le.
- kb. 20 dkg rétesliszt
- kb. 20 dkg finomliszt
- kb. 2 kk só
- 20-25 dkg vaj
- kb 3 dl tejföl
- kb. 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 csomag szalalkáli
- kicsi víz
A szalalkálit kb. 1 dl vízben föloldjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáöntjük a szalalkálit, majd összekeverjük a lágy vajjal és a tejföllel. Lazán összegyúrjuk. Amennyiben szükséges, teszünk még hozzá lisztet vagy tejfölt, hogy megfelelő állagú legyen. Ne ragadjon, de ne is legyen túl kemény.
Kb. egy ujjnyi vastagságúra (vagy kicsit vékonyabbra, de nem túl vékonyra) nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, esetleg rá is nyújtjuk egy kicsit, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. Kb. 170 fokos sütőben sütjük fél órát.
Ez az adag kb. 3 tepsire elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése