A receptet valamilyen női magazinban találtam, szép, színes képpel, elég pontatlanul leközölve. Nagyrészt a kép alapján hoztam össze. Hagymából nem szükséges hozzá ennyiféle, de jóval finomabb így. Vöröshagyma viszont túl erős ízű lenne hozzá.
Én erre a képre ebédnek hoztam össze egy paradicsomos sült csirkecombbal.
- 40 dkg zöld színű zöldbab
- 1 fej lilahagyma karikára szelve
- 10 cm-nyi póréhagyma
- metélőhagyma
- pár szál újhagyma
- petrezselyemzöld
- pici vaj
- 2 db paradicsom
- 2-3 kk citromlé
- só
A zöldbabot vajon kis vízzel fogkeményre pároljuk, sózzuk. Hozzáadjuk a hagymákat, a szeletelt paradicsomot, a petrezselyemzöldet és meglocsoljuk a citromlével. Összeforgatjuk. Kb. fél napos érés után fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése