2009. július 13., hétfő

Spanyol zöldbabsaláta


A receptet valamilyen női magazinban találtam, szép, színes képpel, elég pontatlanul leközölve. Nagyrészt a kép alapján hoztam össze. Hagymából nem szükséges hozzá ennyiféle, de jóval finomabb így. Vöröshagyma viszont túl erős ízű lenne hozzá.

Én erre a képre ebédnek hoztam össze egy paradicsomos sült csirkecombbal.
  • 40 dkg zöld színű zöldbab
  • 1 fej lilahagyma karikára szelve
  • 10 cm-nyi póréhagyma
  • metélőhagyma
  • pár szál újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • pici vaj
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 kk citromlé

A zöldbabot vajon kis vízzel fogkeményre pároljuk, sózzuk. Hozzáadjuk a hagymákat, a szeletelt paradicsomot, a petrezselyemzöldet és meglocsoljuk a citromlével. Összeforgatjuk. Kb. fél napos érés után fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése