2009. szeptember 7., hétfő

Brokkolileves



Ennek a levesnek az elkészítését anyukámtól tanultam. Úgy emlékszem, ő is többféle elkészítési móddal kísérletezett, míg végül ez lett a befutó.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg brokkoli
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • pár szelet zeller
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • olaj

A megtisztított, karikázott/kockázott zöldségeket kis olajon sóval megpirítjuk (a brokkoli kivételével), majd fölengedjük kis vízzel, kevés ideig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és készre főzzük. Mielőtt teljesen kész lenne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Amennyiben mirelit brokkolit használunk, annak kevesebb főzési idő is elegendő, tehát vagy 10-15 percig párolhatjuk előtte a zöldségeket.
A friss brokkolit leszárazzuk és rózsáira szedjük. A felkarikázott szárrészeket a zöldségekkel együtt előpárolhatjuk egy kevés ideig, majd ezután adjuk hozzá a brokkolirózsákat.

Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése