Ennek a levesnek az elkészítését anyukámtól tanultam. Úgy emlékszem, ő is többféle elkészítési móddal kísérletezett, míg végül ez lett a befutó.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg brokkoli
- 1 nagy szál sárgarépa
- pár szelet zeller
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- tejföl
- olaj
A megtisztított, karikázott/kockázott zöldségeket kis olajon sóval megpirítjuk (a brokkoli kivételével), majd fölengedjük kis vízzel, kevés ideig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és készre főzzük. Mielőtt teljesen kész lenne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Amennyiben mirelit brokkolit használunk, annak kevesebb főzési idő is elegendő, tehát vagy 10-15 percig párolhatjuk előtte a zöldségeket.
A friss brokkolit leszárazzuk és rózsáira szedjük. A felkarikázott szárrészeket a zöldségekkel együtt előpárolhatjuk egy kevés ideig, majd ezután adjuk hozzá a brokkolirózsákat.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése