2009. szeptember 1., kedd

Körtés túrótorta





Internetes kalandozásaim során talált recept egyéni módosításokkal. Sajnos a lelőhelyre már nem emlékszem.

Nagyon egyszerű sütemény, gyakorlatilag csak össze kell keverni a hozzávalókat és megsütni. Az eredmény is egyszerű. A dara és túró keveréke miatt esetleg valamiféle sült túrógombóc emlékét keltheti gyümölccsel.

Szeletelni kihűlve ajánlott, melegen esetleg széteshet.
  • 3-4 db körte (több is lehet, amennyi elfér a sütin); egyébként őszibarackkal is nagyon finom
  • 2 egész tojás
  • 8 dkg folyékony vaj
  • kb. 10 dkg cukor (illetve ízlés szerint)
  • 60 dkg túró
  • 8 dkg búzadara
  • 1 tk citromlé (illetve ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 2 ek mandulaforgács vagy szeletelt mandula

A körtéket meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A mandula kivételével a többi hozzávalót jól összedolgozzuk ebben a sorrendben: túró, vaj, tojás+cukor+citrom (kikeverve előtte), dara.
Egy tortaformát (vagy egy jénait) kibélelünk sütőpapírral (a jénait megvajazzuk). A túrós massza egy részét belesimítjuk, majd megrakjuk körteszeletekkel (én sok gyümölccsel szeretem). Erre jön a maradék túrós massza. A tetejét megszórjuk a mandulával.

160 fokon alsó-felső lángon sütjük kb. 50-60 percig (ki mennyire pirulva szereti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése