Internetes kalandozásaim során talált recept egyéni módosításokkal. Sajnos a lelőhelyre már nem emlékszem.
Nagyon egyszerű sütemény, gyakorlatilag csak össze kell keverni a hozzávalókat és megsütni. Az eredmény is egyszerű. A dara és túró keveréke miatt esetleg valamiféle sült túrógombóc emlékét keltheti gyümölccsel.
Szeletelni kihűlve ajánlott, melegen esetleg széteshet.
- 3-4 db körte (több is lehet, amennyi elfér a sütin); egyébként őszibarackkal is nagyon finom
- 2 egész tojás
- 8 dkg folyékony vaj
- kb. 10 dkg cukor (illetve ízlés szerint)
- 60 dkg túró
- 8 dkg búzadara
- 1 tk citromlé (illetve ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 2 ek mandulaforgács vagy szeletelt mandula
A körtéket meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A mandula kivételével a többi hozzávalót jól összedolgozzuk ebben a sorrendben: túró, vaj, tojás+cukor+citrom (kikeverve előtte), dara.
Egy tortaformát (vagy egy jénait) kibélelünk sütőpapírral (a jénait megvajazzuk). A túrós massza egy részét belesimítjuk, majd megrakjuk körteszeletekkel (én sok gyümölccsel szeretem). Erre jön a maradék túrós massza. A tetejét megszórjuk a mandulával.
160 fokon alsó-felső lángon sütjük kb. 50-60 percig (ki mennyire pirulva szereti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése