Most készítettem először életemben almalevest abból az apropóból, hogy megmentsek pár, a kamrában kornyadozó almát. Megnéztem pár receptkönyvet, böngésztem az interneten és úgy találtam, hogy az almalevesnél mi sem egyszerűbb. Elkészült hát a saját változatom.
Hozzávalók:
- alma
- szekfűszeg
- fahéj
- cukor
- vaníliás cukor/vaníliarúd/aroma
- citromlé
- tejföl
- kukoricakeményítő
Az elkészítése gyakorlatilag csak annyi, hogy ezt az egészet összefőzzük, habarjuk, ízesítjük.
Az almát meghámoztam, magházától megtisztítottam és szeletekre vágtam. Föltettem főni a fűszerekkel vízben. Mikor megfőtt, az egész szekfűszegeket kivettem belőle, utánaízesítettem citromlével, és behabartam egy kis tejföllel elkevert keményítővel. Ha kihűlt, bátran fogyasztható, bár így ősszel-télen én langyosan szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése