2009. október 31., szombat

Zöldborsós csirkemellragu


Ezt a receptet nagymamám receptgyűjteményéből mentettem el magamnak. Ugyan nem emlékszem, hogy ő valaha is készített volna ilyet. Nagyon egyszerű, gyors étel. Pontos mennyiségeket nem írtam fel magamnak, de úgy gondolom, nincs is túl nagy jelentősége. Valahogyan legyen arányban a hús és a zöldség mennyisége (én úgy szeretem, ha térfogatra körülbelül ugyanannyi), fűszerezni meg lehet ízlés szerint.



Hozzávalók:

  • csirkemell
  • vöröshagyma
  • zöldborsó
  • olaj vagy vaj
  • pirospaprika
  • esetleg egy kis fehérbors
  • 1 ek étkezési keményítő
  • joghurt vagy tejföl

A csirkemellet és a vöröshagymát felkockázzuk, pici sóval vajon megpirítjuk. Ha a hús kifehéredett, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, jól összeforgatjuk. Kevés vizet adunk hozzá és félkészre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, azzal is pároljuk még 10-15 percig. A levét ne főzzük el teljesen, valamennyi maradjon alatta. Végül a tejfölt összekeverjük a keményítővel és behabarjuk a ragut. A párolt rizs jól illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése