A receptet úgy állítottam össze a Terebess-féle Ázsia tár indiai receptjeit nézegetve, hogy azt a mi ízlésünkhöz és a könnyen beszerezhető fűszerekhez igazítottam. Így lett a sárgarépa bádzsiból fűszeres sárgarépa. Mi köretként szoktuk enni.
Hozzávalók:
- felkarikázott sárgarépa
- vöröshagyma
- fokhagyma
- őrölt kömény
- fehérbors
- őrölt szerecsendió
- őrölt gyömbér
- só, esetleg kis ételízesítő
- vaj
A mennyiségeket mindenki ízlése szerint határozza meg, aszerint, hogy mennyire szeretné csípősebbre, vagy inkább hagymásabbra, stb.
A sárgarépát és a vöröshagymát vajon kicsi sóval kissé megsütjük, majd egy kis vizet adunk hozzá, a vizet fokozatosan pótolva készre pároljuk. Valamivel az előtt, hogy megfelelően puha lenne, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése