2009. október 25., vasárnap

Fűszeres sárgarépa




A receptet úgy állítottam össze a Terebess-féle Ázsia tár indiai receptjeit nézegetve, hogy azt a mi ízlésünkhöz és a könnyen beszerezhető fűszerekhez igazítottam. Így lett a sárgarépa bádzsiból fűszeres sárgarépa. Mi köretként szoktuk enni.

Hozzávalók:

  • felkarikázott sárgarépa
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • őrölt kömény
  • fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • só, esetleg kis ételízesítő
  • vaj

A mennyiségeket mindenki ízlése szerint határozza meg, aszerint, hogy mennyire szeretné csípősebbre, vagy inkább hagymásabbra, stb.

A sárgarépát és a vöröshagymát vajon kicsi sóval kissé megsütjük, majd egy kis vizet adunk hozzá, a vizet fokozatosan pótolva készre pároljuk. Valamivel az előtt, hogy megfelelően puha lenne, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése