Változtatás csak annyi történt, hogy mivel aggódtam a krém szilárdságát illetően, került bele egy kis vaj is.
Most elkészült tortaformában is, marcipándíszítéssel a tetején, íme:
piskóta:
- 5 tojás
- 5 ek víz
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg cukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg finomliszt
- 10 dkg folyékony vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
krém:
- 5 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag lapzselatin (500 ml folyadékhoz elegendő)
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
Az elkészítés módja a linkelt oldalon megtalálható.
Sajnos nekem megint problémám adódott ennek a krémnek az állagával, mint ahogyan az első alkalommal is. Valamiért a tejszínhab és a karamellkrém összekeverésekor mintha kicsapódna a zsiradék, és egyre darabosabb lesz a krém állaga, mintegy különválik a karamell és a darabos tejszín. Ezt én úgy tudtam korrigálni, hogy jól lehűtöttem a krémet, és még egyszer igyekeztem jól elkeverni. Így már jobb az eredmény, bár még így is kissé márványos a krém. Vagy vajon ez eredetileg is ilyen? Azon a képen nem ilyennek látszik. Az íze viszont maximálisan karamell ízű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése