Ez a gazdag káposztaleves a szülői házból, anyukám konyhájából származik. Nagyon jellegzetes ízű, laktató leves, akár egytálételnek is megfelel.
Hozzávalók:
- kb. 35 dkg káposzta
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb szál gyökér
- 2-3 szeletnyi zeller
- 1 db vöröshagyma
- személyenként 1 db tojás (ehhez az adaghoz 4 db-ot tettem)
- só
- 5-6 szál babérlevél
- csipetnyi őrölt kömény
- kb. 2 kk fűszerpaprika
- 2-3 ek étolaj
- ízlés szerint tejföl
Célszerű a levest fogyasztás előtt akár egy fél nappal elkészíteni azért, hogy a babérlevél jól kiázzon benne, erősebb ízt adjon. Majd tálaláskor ki is vehetjük belőle a babérleveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése