Ezt a receptet a napraforgós karfiolkrém mintájára készítettem, mandulával és narancslével ízesítve. A recept kiváló maradékfelhasználásra is: akár maradék párolt, főtt brokkolit, akár a fel nem használt brokkoliszárakat jól tudjuk így hasznosítani. A fotón látható krém teljes egészében a brokkoli száraiból készült.
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg brokkoli
- kb. 5 dkg mandula
- 3-4 dkg vaj
- fél narancs leve
- só
A kihűlt brokkolit és a mandulát a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a langyos vagy hideg vajat, sózzuk, meglocsoljuk a narancslével és alaposan pürésítjük. Pár órát hűtőben érleljük, hogy az ízek összeérjenek és nagyjából megszilárduljon. Fogyaszthatjuk kenyérre kenve, pirítóssal, vagy zöldségmártogatósnak is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése