2010. november 3., szerda

Banános-diós-meggyes kevert süti




Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető kevert sütemény. Az ötletet két dolog adta. Egyrészről nagyon megtetszettek azok a sütemények, amiknek a tésztája tulajdonképpen nem tészta, vagyis liszt, hanem egyéb ízletes alapanyag, például valamilyen olajos mag (dió, mandula, mogyoró, mák). Másrészről itt állt a hűtőben 4 db túlérett, megbarnult banán, amik úgy önmagukban már nem voltak túl gusztusosak, de szerettem volna fölhasználni őket még valamibe.

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • 4 db túlérett banán
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek cukor
  • 3 tojás
  • 2 kk sütőpor
  • fél üveg meggybefőtt

A darált diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgákat és a cukrot. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd elkeverjük a masszával. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd a tetejére rálapogatjuk az előzőleg lecsepegtetett meggyszemeket. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, hőlégkeveréssel sütjük kb. 50 percet. Mikor kihűlt, szeleteljük.

Az eredmény egy nagyon diós-gyümölcsös ízű, nem túl édes, könnyű sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése