Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető kevert sütemény. Az ötletet két dolog adta. Egyrészről nagyon megtetszettek azok a sütemények, amiknek a tésztája tulajdonképpen nem tészta, vagyis liszt, hanem egyéb ízletes alapanyag, például valamilyen olajos mag (dió, mandula, mogyoró, mák). Másrészről itt állt a hűtőben 4 db túlérett, megbarnult banán, amik úgy önmagukban már nem voltak túl gusztusosak, de szerettem volna fölhasználni őket még valamibe.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg finomliszt
- 4 db túlérett banán
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 ek cukor
- 3 tojás
- 2 kk sütőpor
- fél üveg meggybefőtt
A darált diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgákat és a cukrot. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd elkeverjük a masszával. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd a tetejére rálapogatjuk az előzőleg lecsepegtetett meggyszemeket. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, hőlégkeveréssel sütjük kb. 50 percet. Mikor kihűlt, szeleteljük.
Az eredmény egy nagyon diós-gyümölcsös ízű, nem túl édes, könnyű sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése