Ez egy erőteljesebb ízű változat, mint amit korábban közöltem krumplisnudlival. A krumpli meglehetősen szelídíti a kelbimbó jellegzetes ízét, míg baconnel készítve és majorannával fűszerezve az ízek jóval markánsabbak lesznek.
Hozzávalók:
- kb. 20-30 dkg kelbimbó
- kb. egy maréknyi kockázott baconszalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
- esetleg pár szelet zeller
- só
- sómentes ételízesítő fűszerkeverék
- csipetnyi majoránna
A felkockázott bacont kiolvasztjuk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a leveszöldségeket. A bacon zsírjában pirítjuk egy keveset a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a kelbimbót, fűszerezzük, hozzányomjuk a fokhagymát és készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése