2010. november 22., hétfő

Baconos kelbimbóleves




Ez egy erőteljesebb ízű változat, mint amit korábban közöltem krumplisnudlival. A krumpli meglehetősen szelídíti a kelbimbó jellegzetes ízét, míg baconnel készítve és majorannával fűszerezve az ízek jóval markánsabbak lesznek.

Hozzávalók:

  • kb. 20-30 dkg kelbimbó
  • kb. egy maréknyi kockázott baconszalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • esetleg pár szelet zeller
  • sómentes ételízesítő fűszerkeverék
  • csipetnyi majoránna

A felkockázott bacont kiolvasztjuk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a leveszöldségeket. A bacon zsírjában pirítjuk egy keveset a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a kelbimbót, fűszerezzük, hozzányomjuk a fokhagymát és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése