A párolt fejeskáposztához hasonlóan a lilakáposztát is el lehet készíteni ugyanúgy, kissé savanykás ízesítéssel, párolva. Őszi-téli ételeinkhez szép színes köret. Ez a változat talán a létező legegyszerűbb, kissé szelídítve a hagyományos ízeket.
Hozzávalók:
- k. 80 dkg lilakáposztához
- 3 közepes fej vöröshagyma vagy lilahagyma
- 4-5 ek étolaj
- kb. 2-3 kk só
- kb. 1 kk méz
- kb. 2 kk borecet
A fotón grillezett csirkemell köreteként szolgál.
A teljesen hagyományos ízesítés a cukor-ecet-só kombinációjából szokott állni, ebből hozható ki egyéni ízlés szerint a jellegzetesen pikáns, édeskés-savanykás íz. A cukor használatának előnye, hogy lehet vele egy kicsit karamellizálni is a káposztát. Én ezt az ízkombinációt azonban általában túl erősnek szoktam találni, ezért használok inkább egyéb, szelídebb, ízesebb ecetfélét a hagyományos ételecet helyett, és mézet a cukor helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése