2010. október 20., szerda

Cukkinisaláta



Cukkinit nyersen... általában szeretem a zöldségeket nyersen, de valahogy egy cukkinibe beleharapva nem fog el a vágy, hogy megegyem párolás, sütés-főzés nélkül. Mégis izgalmasan hangzik, hiszen egyébként sütve-főzve nagyon finom alapanyag. Nézegettem itt-ott mindenféle recepteket, majd kikerekedett belőle ez a saláta. Valószínűleg a kapornak köszönhetően nagyon erőteljes ízű lett, emiatt semlegesebb ízű ételekhez ajánlom. A paradicsom és az újhagyma szerintem ízben és látványban is nagyon feldobja.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú salátacukkini
  • 2 db közepes nagyságú paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 1 dl natúr joghurt
  • kb. fél dl víz
  • 1 kk citromlé
  • kapor
A cukkinit felkarikázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk és szintén karikára vágjuk. A zöldhagymát szárastól apróra vágjuk. A joghurtot lazítjuk egy kis vízzel, fűszerezzük a citromlével, a sóval és a kaporral, majd összeforgatjuk a zöldségekkel. Hűtőben érleljük pár órát.

Salátaként is finom semleges ízű köretekkel (pl. párolt rizzsel, sült krumplival) húsokhoz, de önmagában köretnek is alkalmas, vagy önálló fogásként salátának pl. sajttal, tojással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése