Ez egy nagyon intenzíven gombaízű krémleves, a póréhagyma és a tejföl édeskés-savanykás pikáns ízével.
Hozzávalók:
- kb. 30 dkg champignon, vagy egyéb gomba
- 1 hosszú szál póréhagyma
- 3-4 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 kk keményítő
- só
- csipetnyi őrölt rozmaring
A póréhagymát fölkarikázzuk, a gombát is fölaprítjuk. A vajat megolvasztjuk egy szélesebb lábosban, majd a hagymát és a gombát hozzáadjuk, sózzuk és megpirítjuk benne. Hosszan, kb. 10 percen át hagyjuk a vajon pirulni, hogy eresszenek saját levet is a zöldségek. Közben rozmaringgal fűszerezzük. Kevés vizet adunk hozzá, majd botmixerrel pürésítjük. Jól összekeverjük a tejföllel és a keményítővel is, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyi levest szeretnénk (ez nagyjából egy 4-5 személyes adag), majd összeforraljuk.
Levesbetétnek adhatunk hozzá pirított gombaszeleteket, vagy bármi mást, pl. reszelt sajtot, pirított kenyérkockákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése