A hozzávalóknak és a fűszerezésnek köszönhetően mediterrán jellegű étel. Nem konkrét receptet készítettem el, csak az általam összeillőnek vélt dolgokat "összeraktam", így lett a rakott padlizsán. Jó fűszeres, erőteljes ízű étel.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 5-6 db közepes méretű paradicsom (több is lehet)
- kb. 50 dkg pulykacombhús
- kb. 20 dkg kemény sajt (jelen esetben nagyrészt juhsajt és kevés trappista volt)
- só
- oregánó
- bazsalikom
- olívaolaj
Az apróra vágott pulykahúst sózom, majd kevés olajon fehéredésig pirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd megpárolom. ha szükséges, pótolom alatta a vizet. A párolás kb. fél óra alatt készen van. Közben fűszerezem is.
A padlizsánszeleteket serpenyőben kicsi olívaolajjal átpirítom 1-2 percig. Mindegyik padlizsán szeletre teszek pár csepp olajat, majd mindkét oldalukat sütöm egy kicsit.
Egy nagy jénait elkezdek kirakni a hozzávalókból: egy réteg padlizsán, egy réteg paradicsom (ezt is lehet közben fűszerezni), husi, majd befedem a szelet sajtokkal. A tetejére, ha van még, még egy rétegnyi padlizsán-paradicsom-sajt. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét, de a szelet sajtok is szépen ráolvadnak.
Kb 180 fokon összesütöm addig, hogy a padlizsán is biztosan jól átsüljön és a sajt is szépen ráolvadjon, esetleg meg is piruljon. Ez kb. 30-40 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése